mandag den 24. juni 2013

Sømandssweater - str. 1½ år - del 2 - boblerne - turkis Bonita

 
 
23/6-13
 
 
Efter de 5 omgange glat/ret efter sammenstrikningen af kanten har jeg strikket en boblerække.
Boblerne har en anden strikkefasthed og i stedet for at strikke med pindespids 3½, som til glatdelen, strikker jeg med et ½ nr. tyndere pindespids, altså pindespids 3.
Mønsteret går over 12 pinde og består af 5 omgange glat, så en særlig bobledannepind, dernæst atter 5 omgange glat og så den særlige bobledannepind nu forskudt 1 maske.
Så efter de 5 omgange glat som var strikket med pindespids 3½ er der efterfulgt 5 omgange glat strikket med pindespids 3.
Bobledannepinden vises i en lille fotoserie længere nede i indlægget.

Mellem boblerne ses bobledannemasken, som en lidt forstørret retmaske (her med 5 alm. v'er over talt under pinden). Denne maske ses under pinden, når der er strikket én omgang glat/ret efter boblepinden. Her har jeg altså strikket 6 omgange glat - og det er én for meget.
Det store V er nemt at tælle ud fra.
 

Her sidder en vandret sikkerhedsnål, der viser omgang 1 efter kanten, og en lodret sikkerhedsnål, der viser omgangens start.

Bagsiden.
 
 
Nu kommer fotoserien af bobledannepinden, pind 6 i mønsteret. Dog er der fejl her, da jeg laver den på omgang 7, men hvis der ses bort fra afstanden ned til den første række bobler, viser billederne det ønskede.

To masker ret er strikket (igen).
 

Den efterfølgende maske strikkes ikke normalt, men i 4. hul/maskehul under pinden. Her er pinden stukket ind i 4. maskehul.

Garnet er hentet ind/masken er strikket gennem dette hul.

Masken er vippet af venstre pind og skal have lov til at kunne løbe. Der strikkes bare videre uden at tænke over hvad masken finder på. Den kan højst løbe ned til, hvor masken blev strikket.
Der skal strammes til efter masken er strikket.
At strikke masken i 4. maskehul under pinden svarer til at strikke den 5 rækker nede.
Denne maske hedder også 5R-UP (5'te Row/Række UP/OP).

Dernæst strikkes to retmasker inden der atter strikkes en maske nede i 4. maskehul. Disse to masker kan synes lidt løse, men kan ikke strammes, da det er omgangen under. De to masker strikkes almindeligt, men der strammes som skrevet efter 'bobledannemasken'.
På billedet ses bobledannemasken på pinden, som en enkeltsiddende maske mellem maskeparrene bestående af to ret. Dette er i mønsteret omgang 6 siddende på pinden.
Når første omgang ret efterfølgende er strikket, sidder denne bobledannemaske under pinden som et stort V.
Videre har jeg har strikket tre rækker i alt med forkert afstand, så jeg må trævle op, så det ligner billedet oven over, men uden den omgang, der er for meget.
Omgang 6 i mønsteret starter jeg med 2 ret.
Omgang 12 i mønsteret starter jeg med 1 ret.
Mønsteret går over 12 omgange og kan gentages det ønskede antal hele eller halve gange.
I bunden af trøjen skal der være 3 rækker med bobler (1½ mønsterrapport).
 
Copyright GrubeDesign - må gerne bruges privat.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar