lørdag den 28. januar 2012

Strikkeworkshops

Det er hyggeligt, interessant, inspirerende og lærerigt at være til strikkeworkshop afholdt af Sommerfuglen, Vandkunsten, København sammen med en masse andre (dame)strikkere.
Foreløbig har jeg set og hørt
Annette Danielsen
Bente Geil, 25. januar 2012
Helga Isager, 8. februar 2012, ca. 15 deltagere
og
har købt billetter til
Hanne Falkenberg, februar 2012
Annette Danielsen, marts 2012

Helga Isager har udgivet THE BIRD COLLECTION fra hendes firma Amimono, en ny bog med fotos og opskrifter, vi fik med hjem, som en del af workshoppen.
Helga Isager havde sit lækre strik med, som hun viste, og hun delte beskrivelser ud af strikketeknikprøver og hjalp os fint. Jeg lærte bl.a. at strikke vandrette masker og biese.

Der strikkes en hjælpetråd af en anden farve ind i første pind i biesen. Så er det nemmere at samle masker op fra samme strikkede pind til sammenstrikning af biesen.
Maskerne i kanten skulle først samles op (= strikkes op). Jeg lærte af Helga Isager, at hun i kanten bestående af knudekantmasker tager under to lænker og mellem knuderne (og med strikkepind).
Sådan skal de vandrette masker vende. Der bliver samtidig en række løse masker lige ovenover de vandrette - det er også en del af mønsteret.

1 kommentar:

 1. Jeg er også rigtig glad for workshops hos Sommerfuglen. Senest var jeg inde og lære at strikke 2 par strømper på én gang. Det var rigtig godt.

  På min blog: strikkeren.blogspot.com har du spurgt om uelastisk rib. Her er opskriften:
  jeg plejer at have et ulige antal masker, og så strikker du:
  1. pind: 1 ret, 1 vrang
  2. pind: ret
  Det er et supernemt mønster, og det er yderst velegnet til fjernsynsstrik.
  mvh Kay

  SvarSlet