mandag den 30. december 2013

Damesok

Efter det var lykkedes at lave en herresok til bankogave til 2. juledag, fik jeg taget et Regiagarn, Random Stripe frem. Jeg havde i foråret forsøgt at strikke strømper af dette garn med farveforløb designet af Kaffe Fassett, men uden resultat. Jeg har vist en anden strikkefasthed end den gængse og vil gerne skrædderstrikke samtidig, så det passer. Jeg har strikket med Knit Pro 3.0 og langt kabel. På skaftet har jeg i glatstrikning 30 m og 38 omgange pr. 10 cm.

Det er så lykkedes mig at strikke et par, der passer (mig) godt. Dog synes længden at være 2 cm for kort, da hælen glider lidt ned under foden. Har tidligere haft tilbudt min datter at strikke dem til hende, så jeg må høre hende, om hun også vil have et par, da jeg tror, disse er blevet for vidde. 


Jeg har slået 64 masker op, og det giver en skaft- og fodbredde på 10,5 cm med min strikkefasthed.
Skafthøjde 16 cm, her af 5 cm 1-rib (1 r, 1 vr).
Jeg strikker to på en gang, og sikkerhedsnålen angiver 'etteren'. Hælklapperne kan jeg også strikke samtidig, men runding og optagning af masker i hælklappen laver jeg solo, inden jeg atter strikker dem samtidig.

 
Hælklapper er jeg ved at finde ud af om de skal være 60% i cm i forhold til bredden eller kvadratiske, som jeg også er stødt på i litteratur. Jeg har valgt at lave dem 5,5 cm høje.
Hælen lavede jeg som kilehæl med 4 masker 'i midten'. I forhold til båndhæl vendes der først, når der er strikket en maske efter sammenstrikning af to masker. Der blev 18 masker til rest, hvor en båndhæl måske kun har 12 masker til rest.Så fik jeg lært at sy maskesting. Det skyldes Irene Birks hjemmeside paapinden.dk, hvor hun har en video, der viser alle detaljer. Mine strikkebøger viser princippet, men ikke den praktiske udførelse.

 

Tåen er en 4-delt stjernetå med 'båndbredde' 2 r. Det blev klassisk 3 x indtagning på hver 3. omgang og 2 x indtagning på hver 2. omgang og til slut 1 indtagningsomgang. Hver omgang minus 8 masker. Rest 2 x 8 masker. Den er lavet over 14 omgange, så det er til at regne ud, hvor meget det ender op med i cm, når strikkefastheden er kendt. Så kan det måles hvor lang strømpen fra yderhælen skal være inden tåen påbegyndes. Alligevel gled hælen 2 cm ind under min fod, da strømpen var færdig. Måske er det (store)tåen, der fylder og tager noget af længden, som der så skal tages højde for (næste gang). Da der sidder kabel i strømpen, er den nem at prøve på, og hælens bredde havde således taget sin del.


Her ses den sammensyede tå, de to dele er forskudt ½ maske, det gør ingenting.

Da jeg i foråret strikkede af garnet, prøvede jeg at finde farveforløbet vel for at få ens strømper, men uden held trods oprulning og notering. Det sjove er så, at jeg starter på disse strømper og de så tilfældigvis bliver ens. Kaffe Fasset mikser farverne godt, så sjovt er det.

http://liliansstrikkeblog.blogspot.dk/2013/03/blog-post.html

http://liliansstrikkeblog.blogspot.dk/2013/04/mere-kaffe-tak.html

1 kommentar: