søndag den 17. juni 2012

SKovtrøje str. 10 mdr.

Antonstrik #4 fra GrubeDesign

SKovtrøje

Om vi kommer på skovtur vil vise sig, men grøn er den (khaki).


Her ses den færdige trøje, men lad os starte fra begyndelsen:


Garnet er ankommet fra tantehanne.dk, og Anton måtte med på posthuset efter det.
Anton er nysgerrig over for alt nyt, her skal der mærkes på garnet.


Uge 24 World Wide knit in Public uge eller her en dag i Kongens Have. Khaki, gult og grønt kan anes på tæppet på fotografens plads.


Her går bullen op til det, jeg troede var ærmegabet, senere måtte jeg forlænge 2 cm.
Troede i et svagt øjeblik at jeg kunne strikke bul og ærmer sammen som i raglan, men da det kun er et skråt tilsat ærme, indså jeg, at delene skulle strikkes hver for sig og siden sys sammen.


Ærmerne har skrå aflukning, en lille ærmekuppel eller i min verden et lille udhæng.
Jeg måtte søge sagkyndig hjælp hos Irene Birk som har hjemmesiden http://www.paapinden.dk/strikkeguide/venderaekker.php hvor jeg studerede videoen og forsøgte at gøre hende kunsten efter (sml. den gule strikkeprøve). Det gav et vældig fint ærmeresultat :-) Tak IB.


Jeg var i Silvan og købte 6 festivalstole med rabat til vores bålplads. Det er længe siden, der har været bål der, men jeg drømmer om en gang pandekager med 'vores unge'. Her er 'min' taget i brug, og den fungerer fint som garnholder :-)


Jeg havde fået købt et khakifarvet nøgle garn for lidt, så jeg lavede forstykket færdig først. Traditionelt strikkes ryg først i opskrifter, men for er altså ligeså godt, i denne ihvertfald.
Jeg faldt over et nøgle i City 2/Panduro, men indfarvningen var ikke den samme, viste det sig. Den kunne godt bruges, så skal jeg ikke have sendt fra tantehanne.dk, så det er jo nemmest og billigst.


Så ligner det en trøje, nu er halsen færdig i rå udgave. Bullen er strikket længere, da ærmerne ikke blev så brede som beregnet. Det skyldes, at der strikkes forskelligt i hhv bul, ærmer og bærestykker. Bul strikkes rundt med en rundpind der passer i længden. Ærmerne er strikket rundt med magic loop teknik, hvor rundpinden/kablet stikker ud og endelig er bærestykket strikket frem og tilbage (fladstrik, kalder jeg det). Det øverste på ærmerne er også fladstrik. Brugt sammen med vendestrik.
Da trøjen var helt færdig(monteret), var den kun 29 cm lang og 1 cm mindre end ønsket. Det må være gået til søm under ærme og runding af skulder. Så det kan jeg tænke ind næste gang, der skal designes.


En dekorationslinie i side og under arm. I den ene side rød - i den anden gul.
Maskesting, som bliver pænest når de sys nede fra og op.

Hæftning af ende. Jeg laver nogle sting omkring lænker i samme række, splitter garnet og syr tilbage gennem molevitten. Klipper begge ender af med 1 cm strit-ende. 
Her har jeg fulgt startidéen med en rullekant. Det blev en vid hals foran, som ikke passede Anton.


Her er forsøgt med rullekrave. Desuden er der blevet dekoreret SK med maskesting på brystet.
Jeg havde lavet maskepapir i Excell-regneark, hvor jeg har angivet rækkehøjde og kolonnebredde i cm (indtastede 0,44 cm bred og 0,33 cm høj). Man skal indtaste under 'Vis' og 'Sidelayout'.


Rullekraven lavede jeg med indtagninger på skuldre og buerne i siderne.
En venderille og tilsvarende udtagninger samme steder.
Jeg forsøgte mig med en rød dobbelt kant, nej det kunne heller ikke bruges.
Så i stedet en gul pind og en rød aflukningspind i teknikken 'stretchy bind-off'', se nederst.
Fungerer ikke helt rigtig, når den er foldet ned og falder ikke helt i smag.
Men så

Da jeg havde lavet en alm. ribhalskant og atter brugt gul og rød øverst blev den godkendt af mor og mormor (undertegnede).

Jeg lukkede af med Jane (Staimans) Surprisingly Stretchy Bind-Off (JSSBO) vist fabelagtig på Youtube af herlige Cat Bordhi http://www.youtube.com/watch?v=abBhe-JYmgI
Det er en udvidet metode af alm. aflukning: strik to masker og træk en første over den anden osv.
Det går i korthed (og i al enkelthed) ud på, at lave et omslag før hver maske strikkes, som så lukkes af med overtræk. Før retmaske laves reverse omslag og før vrangmaske laves regular omslag (svarer til at føre pinden bag garnet ikke blot én, men to gange - på min strikkemåde).

2 kommentarer:

  1. Hvor er det skønt at se du har en blog. Sikke fligtig du er med dine strikkepinde

    SvarSlet
  2. Skønne billeder og beretninger.

    SvarSlet