torsdag den 30. juni 2011

Løbesko - dominostrik

Så er dagen ved at være omme. I formiddags løb jeg dag 2 i mit løbeprogram. Jeg kombinerede det med viden fra nettet i går, at det var effektfuldt at løbe 10-20-30 sekunder hhv. sprint, moderat og langsom, så det flettede jeg ind i mit nybegynderprogram. I 2009 løb jeg tre 5 km løb, og jeg har meldt mig til et igen til september, så her er mine nyligt ibrugtagne løbesko. En lækker frugtsmoothie til lidt efter løbet.
Bagefter var jeg helt flad og desuden øm fra i forgårs, hvor jeg lagde ud. Nå, det kender jeg, det går over igen (sagde manden, da han brækkede benet).

Dagen bestod også i at lære at strikke 'domino'. Vivian Høxbro har skrevet en udmærket og detaljeret bog om dette, at strikke kvadrat for kvadrat og få dem sat sammen samtidig.
Pædagogisk skulle man lave op til 9 små øvekvadrater først, dem fik jeg så lavet tre af.

Opslagningen, som er strikket bliver til to af siderne. Ved behørig indtagning formes kvadratet. Så suppleres øvelsen med garnskift og hæftestrikning (à la 2-farvestrik, smart) og kantmasker. Sidstnævnte bliver senere aktuelle, når der skal samles masker op til nabokvadrat. Til sidst bliver det hele til 'stof' til f.eks. tøj eller stempelkandehætte.

Bachelorfejring og strikkeglæde

Svigersønnen (med blå plaid) fejres som bachelor selv samme dag, min søn ses i sort, meeen der er også tid til at få strikketøjet til at makke ret.
Her får jeg fornøjelsen at ordne et eller andet (ja, det er hyggeligt at lave strik sammen), da min datter, som let øvet strikker, har kastet sig ud i at strikke et babytæppe.
Sandt er det, at øvelse gør mester, siden har jeg hørt, at hun selv har fikset en maske tre rækker nede, måske i hulmønsteret.
My son in law (with blue plaid) educated as a bachelor. Celebration and deleting some mistakes in the babyplaid can be made side by side this relaxing evening after a good dinner.
My son is in black. My husband is photograph.


Righoldig undvalg af lunt strik
Læg f.eks. mærke til min møbius halsedisse, Mies babytæppe og på bordet de 'lune retter': babysættet i lammeuld og et glimt af min cashmere moebius cowl. Jeg skal omtale disse to halsedisser næmere i kommende indlæg.
Four knitted items at this picture: Babyplaid, moebius on neck, green/pink moebius on table and the babyset in Fleece Artist. I will soon show you pictures from the moebius knitting.

Babysæt i Fleece Artist Blue Face Leicester

På fakturaen står Fleece Artist Blue Face Leicester 2/8 - 125 g - Peridot. Jeg havde købt det på nettet hos colorsongyarn.com og havde valgt farvemixet Peridot. Unikaindfarvning i Canada. Blødt og let lammeuld.
Det tog lidt tid inden jeg fik det, måtte forbi posthuset og betale moms og gebyr. Dyrt garn, men sjov og lærerig oplevelse med garn, opskrifter og en fin kontakt til både sælger og designer.
De har lagt flere billeder af mit strik ud på deres blog.
hhtp://blog.colorsongyarn.com



Aben Rasmus fik jeg af min far, da jeg var sidst i tyverne, inden jeg selv fik børn.
Han må nu sidde model for næste generation, der er på vej :-)
This monkey named Rasmus is from my younger days, now he is model for next generation to come.

Babyhue fra Twitchy Design - hat (newborn)

Sammen med sokkerne var der opskrift på en hue i 4 sektioner og jeg måtte igennem øvelsen med at lære 'wrap and turn'. Det lykkedes via en video på YouTube, som jeg kan genfinde og nævne ved lejlighed. Det er en vendestrikteknik. Tilføjet feb. 2012: Det var vist denne her http://www.youtube.com/watch?v=ki9uQZZMsGM&NR=1&feature=endscreen. Denne er bedre, da den tillige viser, hvordan, der strikkes forbi wrapstedet http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=8Z9R1BqCbz4&feature=endscreen


Tak til designeren Keri som hjalp mig med teknikken til at sy huen sammen. Hun havde selv brugt en 8 tals teknik, hvilket jeg også havde glæde af. Inden lukkede jeg af med den nylig lærte syede og elastiske aflukning (sewn cast off). Min finger har været i haven og arbejde.
Thanks to Keri for helpful instruction of the 8 pattern. My finger did the garden work.

 På den ene side og på den anden side. One side and the other side.

Her er min svigersøn, den dag han blev bachelor. Ud over gaven som var en giraf, fik han US sættet, her er det dog kun huen, der ses. Han satte huen på min datters gravide mave. Der inde ligger Lille-Dreng.

Babysokker fra Twitchy Design - Booties

Garnet jeg brugte til babytrøjen var på 125 g i en såkaldt skein (garnet ligger i en ring, der snoes). Da trøjen kun vejede ca. 50 g var der garn til andet også. Derfor fulgte en gratis opskrift med på 'hat and boothies'.
Her kommer billeder fra sokkefremstillingen, som også var nyt at stifte bekendtskab med.


 Der strikkes et rektangel og der tages masker op.


Lærte undervejs at lave en syet aflukning (sewn cast off), et hit, superelastisk kant.


Der er søm bag på, retstrikning, som skal sys sammen med madrassting, bundløkke i den ene side og topløkke bruges fra den anden side. Der tages højde for, at der skal være ombuk (jeg syede vist fra begge sider).
Se hele sættet i et senere indlæg.

Elizabeth Zimmermanns Baby Surprice Jacket - babytrøje

Opskriften kom sammen med garnet, (blød og let lammeuld, se andet indlæg) fra USA.
Trøjen strikkes i ét stykke, der formgives undervejs. Til slut skal de øverste skuldersømme sys sammen og der skulle knapper i. Spændende opgave. Strikket i garter stitch (retsstrikning).
Onepiece knitting only the shoulders have to be seamed (and bottoms). Enjoyed finding out how to do this.



Knapperne (bottoms) købte jeg på nettet hos Syslegården (NB mindstesalg, fik dog mine, tak).
Det nederste billede kan blandt andre ses på http://blog.colorsongyarn.com/

Lovely yarn/lækkert garn

Her ses starten til US eventyret. Lækkert garn fra colorsongyarn.com ved Nancy Parsons
Øverst Fleece Artist Blue Face Leicester 2/8 - 125 g - Peridot

Nederst Hand Maiden Cashmere 4-ply - 50 g - Lily Pond.

Af det øverste lette og bløde lammeuld har jeg strikket Elizabeth Zimmermanns Baby Surprise Jacket og et hue/sokkesæt fra Twitchy Design. Opskrifterne kom sammen med garnet.
Jakken vejer ca. 50 g. Sokkerne 8 g hver og huen 16 g. Ja, der er garn til overs!

Af det mere farvestærke cashmeregedeuld har jeg strikket en halsedisse i en drejet ring, som kaldes en møbius. Cat Bordhi er designer af denne halsedisse.
Se gerne indlæg med resultaterne.

Lovely yarn from colorsongyarn (by Nancy Parsons).
I made an Elizabeth Zimmermanns Baby Surprise Jacket (EZ BSJ) of the upper yarn (soft lambwool, 'weightless') and booties and hat from Twitchy Design in the same yarn (hat 16 g).
The cashmere yarn became a Moebius Cowl designed of Cat Bordhi, who has a video on YouTube learning the Moebius Cast On (MCO).
Have a look for these items.

onsdag den 29. juni 2011

Welcome US readers :-)

Welcome US readers :-)

I recently made an Elisabeth Zimmermanns Baby Surprise Jacket (EZ BSJ) and booties and hat from Twitchy Design (US design).
I will soon show you the results and some pictures from the knitting proces.
I also made an Moebius Cowl in Cashmere designed of Cat Bordhie. I learned the Moebius Cast On (MCO) from her video :-) I will show you the cowl.
Be my guest!

Smoothie

Frugtsmoothie på vej.

Bomuldstrøje med perlemorsknapper

Hej! Så tager jeg hul på blogskrivningen. Jeg har lige lavet en bomuldstrøje færdig i dag, som jeg startede på for en uge siden. Panduro Hobby havde ryddet op i deres garn og jeg købte 27 nøgler à 10 kr. af fin kvalitet.

Bl.a. Marks & Kattens Eco bomuld. Det blev der denne trøje ud af. Ca. 120 g. Jeg havde en gammel opskrift fra Hjemmet, som jeg regnede om via egen strikkefasthed. Str. 6 mdr. Jeg cyklede i dag over til Panduro (forbi dejlige kornmarker her rimelig tæt på København) og fandt nogle flotte (gnider fingrene) perlemorsknapper. Måtte inden igennem nogle øvelser for isyning af ærmer samt en matematisk beregning.
I kom de. Så nu kan jeg nyde synet af det hele. Barnebarnet er ikke født endnu, det er til ham.